Postavljanje FrontVü alarma za dubinu

UPOZORENJE

FrontVü alarm za dubinu je alat koji se upotrebljava samo za svjesnost o situaciji, i možda neće spriječiti nasukavanja u svim okolnostima. Rukovatelj plovila odgovoran je za sigurno upravljanje plovilom.

OPREZ

Postavka Generator zvučnog signala mora se uključiti kako biste mogli čuti alarme (Sounds and Display Settings). Neuspješno postavljanje zvučnih alarma može uzrokovati ozljede ili oštećenje imovine.

Ovaj je alarm dostupan samo s Panoptix™ FrontVü sondama.

Alarm je moguće podesiti na oglašavanje ako je dubina manja od zadane razine. Za najbolje rezultate trebate postaviti pomak pramca kad upotrebljavate alarm za prednji sudar (Postavljanje pomaka pramca).

  1. Na prikazu FrontVü sonara odaberite Izbornik > FrontVü alarm.
  2. Odaberite Uključi.
  3. Unesite dubinu na kojoj će se alarm pokrenuti, a zatim odaberite Gotovo.

Na FrontVü zaslonu linija dubine prikazuje dubinu postavljenu za pokretanje alarma. Linija je obojana zeleno kad se nalazite na sigurnoj dubini. Linija poprima žutu boju kad se krećete brzinom većom od one pri kojoj vam prednji radni domet omogućuje dovoljno vremena za reakciju (10 sekundi). Linija poprima crvenu boju i alarm se oglašava kad sustav otkrije prepreku ili kad je dubina manja od unesene vrijednosti.

OPREZ

Mogućnost učinkovitog izbjegavanja nasukavanja pomoću FrontVü sonara smanjuje se povećanjem brzine na više od 8 čvorova.

Autorska prava © Garmin. Sva prava pridržana.GUID-413FE004-9D7D-474E-8423-3B787BC4A5BF v7