Ongevaldetectie en -meldingen

WAARSCHUWING

Met dit toestel kunt u uw locatie naar een contact voor noodgevallen sturen. Dit is een aanvullende functie en dient niet te worden beschouwd als primaire methode voor het verkrijgen van hulp bij ongelukken. De Garmin Drive™ app neemt geen contact op met hulpdiensten namens u.

OPMERKING

Als u deze functie wilt gebruiken, moet uw toestel met de Garmin Drive app via Bluetooth® technologie zijn verbonden. U kunt contactpersonen voor noodgevallen instellen met de Garmin Drive app.

OPMERKING

Als u deze functie wilt gebruiken, moet uw toestel zijn aangesloten op een compatibele externe voedingsbron met behulp van de meegeleverde steun of een USB-kabel.

Uw zūmo® toestel gebruikt ingebouwde sensoren om een mogelijk verkeersongeval te detecteren.

  • Als u een contactpersoon voor noodgevallen hebt ingesteld, kan het toestel automatisch een sms-bericht sturen naar die contactpersoon wanneer het een ongeval detecteert en uw voertuig tot stilstand is gekomen. Op die manier kan de contactpersoon op uw situatie worden geattendeerd als u niet in staat bent om te bellen of een bericht te sturen. Voor deze functie moet uw toestel met de Garmin Drive app via Bluetooth technologie zijn verbonden en moet uw smartphone een actieve mobiele gegevensverbinding hebben om een bericht te kunnen verzenden.

  • Als u geen contactpersoon voor noodgevallen hebt ingesteld, geeft het toestel automatisch het dichtstbijzijnde adres of indien beschikbaar geografische coördinaten weer wanneer het een ongeval detecteert. Deze functie komt van pas als u uw locatie moet doorgeven aan hulpdiensten.

  • Als u een inReach® satellietcommunicator hebt aangesloten op uw zūmo toestel, kunt u handmatig een SOS verzenden wanneer uw zūmo toestel een ongeval detecteert.

GUID-E024D22C-EA17-40B3-A63F-E9535D86014B v9
Oktober 2023