Ongevaldetectie en -meldingen

WAARSCHUWING

Met dit toestel kunt u uw locatie naar een contact bij ongevallen sturen. Dit is een aanvullende functie en dient niet te worden beschouwd als primaire methode voor het verkrijgen van hulp bij ongelukken. De Garmin Drive™ app neemt geen contact op met hulpdiensten namens u.

OPMERKING

Als u deze functie wilt gebruiken, moet uw toestel met de Garmin Drive app via Bluetooth® technologie zijn verbonden. U kunt contactpersonen bij ongevallen in uw Garmin Drive account invoeren.

Uw zūmo® toestel gebruikt ingebouwde sensoren om een mogelijk verkeersongeval te detecteren.

  • Als u een bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon hebt ingesteld, kan het toestel automatisch een sms-bericht sturen naar die contactpersoon wanneer het een ongeval detecteert en uw voertuig tot stilstand is gekomen. Op die manier kan de contactpersoon op uw situatie worden geattendeerd als u niet in staat bent om te bellen of een bericht te sturen. Voor deze functie moet uw toestel met de Garmin Drive app via Bluetooth technologie zijn verbonden en moet uw telefoon een actieve mobiele gegevensverbinding hebben om een bericht te kunnen verzenden.

  • Als u geen bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon hebt ingesteld, geeft het toestel automatisch het dichtstbijzijnde adres of indien beschikbaar geografische coördinaten weer wanneer het een ongeval detecteert. Deze functie komt van pas als u uw locatie moet doorgeven aan hulpdiensten.

  • Als u een inReach® toestel hebt aangesloten op uw zūmo toestel, kunt u handmatig een SOS verzenden wanneer uw zūmo toestel een ongeval detecteert.

Copyright © Garmin. Alle rechten voorbehouden.GUID-E024D22C-EA17-40B3-A63F-E9535D86014B v6