Een bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon instellen

Voordat u een na detectie van een ongeval te waarschuwen contactpersoon kunt instellen, moet u de volgende taken voltooien:

 • Maak op uw toestel verbinding met Garmin Drive™ (Uw telefoon en headset koppelen).

 • Selecteer Instellingen > Draadl. netwerken en controleer of de optie Telefoongesprekken voor uw telefoon is ingeschakeld.

Het toestel moet tijdens het instellen van de bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon toegang hebben tot de Garmin Drive app en het telefoonboek van uw smartphone. Als u uw toestel niet wilt gebruiken om handsfree te bellen, kunt u na het instellen van de bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon de optie Telefoongesprekken uitschakelen.

 1. Selecteer Instellingen > Hulp bestuurder > Ongevalmelding > Ga door.

  Een lijst van de contactpersonen op uw smartphone wordt weergegeven.

 2. Selecteer een contactpersoon en vervolgens Volgende.
 3. Controleer het telefoonnummer van de contactpersoon en selecteer Volgende.
 4. Voer uw naam of bijnaam in en selecteer OK.
 5. Controleer het voorbeeldbericht om bij ongevallen te verzenden en selecteer Volgende.
 6. Volg de instructies op het scherm om uw contactpersoon te informeren dat u hem of haar hebt toegevoegd als bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon.
  OPMERKING: Het ongevalmeldingsbericht bevat de naam of bijnaam die u hebt opgegeven, maar wordt niet verzonden vanaf uw telefoonnummer. Het bericht wordt verzonden via een externe service en u dient uw bij ongevallen te waarschuwen contactpersoon ervan op de hoogte te stellen dat het ongevalmeldingsbericht wordt verzonden vanaf een onbekend nummer.
 7. Selecteer OK.
 8. Controleer de informatie en selecteer Sla op.
GUID-E024D22C-EA17-40B3-A63F-E9535D86014B v9
Oktober 2023