Functies voor het waarschuwen van de bestuurder

LET OP

Waarschuwingen voor de bestuurder en aangegeven snelheidslimieten dienen alleen ter informatie. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van aangegeven snelheidsbeperkingen en veilige deelname aan het verkeer. Garmin® is niet verantwoordelijk voor verkeersboetes of waarschuwingen die u ontvangt als u zich niet houdt aan geldende verkeersregels en verkeersborden.

Uw toestel is voorzien van functies die veiliger rijgedrag kunnen bevorderen, ook als u in een bekende omgeving fietst. Het toestel waarschuwt met een geluidssignaal of bericht en geeft bij elke waarschuwing informatie weer. U kunt het geluidssignaal of bericht voor elk type waarschuwing in- of uitschakelen. Niet alle waarschuwingen zijn in alle regio's beschikbaar.

Schoolzone of nabijgelegen school

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de afstand tot een naderende school of schoolzone en, indien beschikbaar, de geldende maximumsnelheid weer.

Maximumsnelheid verlaagd

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de lagere maximumsnelheid weer voor de zone die u nadert, zodat u uw snelheid kunt aanpassen.

Snelheidswaarschuwing

Het toestel geeft een geluidssignaal en markeert het pictogram voor maximumsnelheid met een rode rand als u de aangegeven maximumsnelheid voor de weg waarop u rijdt, overschrijdt.

Spoorwegovergang

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de afstand tot een naderende spoorwegovergang weer.

Dierenoversteekplaats

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de afstand tot een naderende dierenoversteekplaats weer.

Bocht

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de afstand tot een bocht in de weg weer.

Langzaam verkeer

Het toestel geeft een geluidssignaal en geeft de afstand tot langzaam verkeer weer als u op hoge snelheid langzaam verkeer nadert. Voor gebruik van deze functie moet uw toestel verkeersinformatie ontvangen.

Pauzeplanning

Het toestel geeft een geluidssignaal en suggereert tussenstops op de route als u langer dan twee uur hebt gereden zonder te stoppen.

GUID-E024D22C-EA17-40B3-A63F-E9535D86014B v9
Oktober 2023