Hardloopdynamiek

U kunt uw compatibele quatix 3 toestel gekoppeld met het quatix 3 accessoire gebruiken voor real-time feedback over uw hardloopvorm. Als bij uw quatix 3 toestel het quatix 3 accessoire is meegeleverd, zijn de toestellen al gekoppeld.

Het quatix 3 accessoire heeft een versnellingsmeter in de module die bewegingen van het bovenlichaam meet voor het berekenen van zes hardloopgegevens.

Cadans

Cadans is het aantal stappen per minuut. Het totale aantal stappen wordt weergegeven (links en rechts samen).

Verticale oscillatie

Verticale oscillatie is de op-en-neerbeweging tijdens het hardlopen. Hiermee wordt de verticale beweging van uw bovenlichaam weergegeven, gemeten in centimeters voor iedere stap.

Grondcontacttijd
Grondcontacttijd is de hoeveelheid tijd voor iedere stap tijdens het hardlopen waarbij er contact is met de grond. De tijd wordt gemeten in milliseconden.
OPMERKING: Grondcontacttijd is niet beschikbaar wanneer u wandelt.
Grondcontacttijd-balans

Grondcontacttijd-balans geeft de links/rechts-balans van uw grondcontacttijd weer tijdens het hardlopen. Deze balans wordt weergegeven als percentage. Bijvoorbeeld 53,2 met een pijl naar links of naar rechts.

Staplengte

Staplengte is de afstand tussen de plekken waar u uw ene voet en uw andere voet neerzet. Deze lengte wordt gemeten in meters.

Verticale ratio

Verticale ratio is de verhouding tussen verticale oscillatie en staplengte. Deze balans wordt weergegeven als percentage. Een lager percentage duidt meestal op een betere hardloopconditie.