A vezető figyelmét felkeltő funkciók és figyelmeztetések

VIGYÁZAT

A vezetőnek szóló figyelmeztetések és sebességkorlátozási funkciók csak tájékoztatási célt szolgálnak, és nem helyettesítik a vezető azzal kapcsolatos felelősségét, hogy betartson minden, táblán jelzett sebességkorlátozást és mindenkor józan ítélőképességét használva vezessen.A Garmin® nem tartozik felelősséggel semmilyen közlekedési bírságért vagy idézésért, amelyet Ön esetlegesen a kötelező közlekedési előírások és jelzések betartásának elmulasztása miatt kap.

A készülék olyan funkciókat kínál, amelyekkel – még akár az ismerős területeken is – biztonságosabban és hatékonyabban vezethet. A készülék minden figyelmeztetést hangjelzéssel vagy üzenet és információk megjelenítésével jelez. Engedélyezheti vagy letilthatja egyes vezetőknek szóló figyelmeztetések hangjelzéseit. Nem minden figyelmeztetés elérhető minden területen.

Iskolák

A készülék hangjelzéssel és a sebességkorlátozás (ha rendelkezésre áll) megjelenítésével jelzi, ha iskolához vagy iskolai zónához közeledik.

Túllépte a sebességhatárt

A készülék hangjelzéssel, és a sebességhatárt jelző ikon körül egy piros szegély megjelenítésével jelzi, ha túllépte az aktuális útszakaszon érvényes sebességkorlátozást.

Sebességkorlátozás-változtatás

A készülék hangjelzést ad és megjeleníti a közelgő sebességkorlátozást, így felkészülhet a sebesség beállítására.

Vasúti kereszteződés

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha vasúti kereszteződéshez közeledik.

Állatveszély

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha állatveszélyes területhez közeledik.

Kanyarok

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha útkanyarulathoz közeledik.

Lassabb forgalom

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha nagyobb sebességgel közeledik lassabb forgalomhoz. A funkció használatához a készüléknek forgalmi adatokat kell fogadnia (Közlekedés).

Felakadás veszélye

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor olyan út felé közelít, amelyen a jármű felakadhat.

Oldalszél

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor olyan út felé közelít, amelyen oldalszél fordulhat elő.

Keskeny út

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor olyan út felé közelít, amely esetleg túl keskeny a járműhöz.

Meredek lejtő

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor meredek lejtő felé közelít.

Állam- és országhatárok

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor egy állam vagy ország határa felé közelít.

Propán elzárása

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, amikor olyan terület felé közelít, amelyen a propánt el kell zárni.

Ráfutásos ütközésre figyelmeztetés

A készülék figyelmezteti Önt, ha azt érzékeli, hogy nem tartja be a biztonságos követési távolságot (Ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer).

Sávelhagyási figyelmeztetés

A készülék figyelmezteti Önt, ha azt érzékeli, hogy véletlenül átlépett a felezővonalon (Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer).

Copyright © Garmin. Minden jog fenntartva.GUID-260D9C3C-8A96-42DD-8D3B-6F6B7C616338 v5