A vezető figyelmét felkeltő funkciók és figyelmeztetések

VIGYÁZAT

A vezetőnek szóló figyelmeztetések és sebességkorlátozási funkciók csak tájékoztatási célt szolgálnak, és nem helyettesítik a vezető azzal kapcsolatos felelősségét, hogy betartson minden, táblán jelzett sebességkorlátozást és mindenkor józan ítélőképességét használva vezessen. A Garmin® nem tartozik felelősséggel semmilyen közlekedési bírságért vagy idézésért, amelyet Ön esetlegesen a kötelező közlekedési előírások és jelzések betartásának elmulasztása miatt kap.

A készülék olyan funkciókat kínál, amelyekkel – még akár az ismerős területeken is – biztonságosabban és hatékonyabban vezethet. A készülék minden figyelmeztetést hangjelzéssel vagy üzenet és információk megjelenítésével jelez. Engedélyezheti vagy letilthatja egyes vezetőknek szóló figyelmeztetések hangjelzéseit. Nem minden figyelmeztetés elérhető minden területen.

Iskolák

A készülék hangjelzéssel és a sebességkorlátozás (ha rendelkezésre áll) megjelenítésével jelzi, ha iskolához vagy iskolai zónához közeledik.

Túllépte a sebességhatárt

A készülék a sebességhatárt jelző ikon körül egy piros szegély megjelenítésével jelzi, ha túllépte az aktuális útszakaszon érvényes sebességkorlátozást.

Sebességhatár csökkentve

A készülék hangjelzést ad és megjeleníti a közelgő sebességkorlátozást, így felkészülhet a sebesség beállítására.

Rossz irányban halad egy egyirányú utcában

A készülék egy üzenet lejátszásával és egy teljes képernyős figyelmeztetés megjelenítésével jelzi, ha rossz irányban halad egy egyirányú utcában. A képernyő széle pirosra változik, és egy figyelmeztetés mindaddig látható marad a képernyő tetején, amíg el nem hagyja az egyirányú utcát, vagy meg nem fordul.

Vasúti kereszteződés

A készülék a távolság megjelenítésével jelzi, ha vasúti kereszteződéshez közeledik.

Állatveszély

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha állatveszélyes területhez közeledik.

Kanyarok

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha útkanyarulathoz közeledik.

Lassabb forgalom

A készülék hangjelzéssel jelzi, ha nagyobb sebességgel közeledik lassabb forgalomhoz. A funkció használatához a készüléknek forgalmi adatokat kell fogadnia (Forgalom).

Építési zóna

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, ha építési zóna felé közelít.

Sávlezárás

A készülék hangjelzéssel és egy üzenet megjelenítésével jelzi, ha sávlezárás felé közelít.

Pihenőtervezés

A készülék hangjelzést ad és közelgő pihenőhelyeket javasol, ha már hosszú ideje vezet.

Copyright © Garmin. Minden jog fenntartva.GUID-6E5DFD2E-EEE4-4EF3-89BC-AACD1B4936C7 v9